Logo Junior Family Webp

Coafajul direct este o procedură endodontică prin care se acoperă și se pansează pulpa dentară cu o substanță neiritantă, cu acțiune antiseptică și antiinflamatoare, ce mențne în totalitate vitalitatea pulpei dentare.

Această procedură conservatoare este implementată în cazul cariilor profunde, cu camera pulpară deschisă și are scopul de a păstra vitalitatea dintelui prin stimularea formării de dentină nouă, care să acopere pulpa.

Coafajul direct este o procedură endodontică recomandată în cazul dinților cu un prognostic pozitiv, dinților aflați în dezvoltare și atunci când expunerea pulpară are dimensiuni mici, este curată și fără leziuni carioase.

Coafajul indirect este procedura endodontică utilizată în cazul cariilor profunde, în care eliminarea țesuturilor carioase ar duce la expunerea camerei pulpare. Medicul stomatolog elimină dentina infectată în totalitate, dar lasă stratul de dentină care este afectată de carie într-o măsură mai mică. Se aplică pe planșeul cavității hidroxid de calciu, apoi se aplică o obturație provizorie, care va rămâne pe o perioadă de 3 luni.

Fără așteptat. Te simți mai bine.

Programează-te
acum pentru
consultație