Logo Junior Family Webp

Tratamentul salvator atunci când apar complicații ale cariilor dentare. Atunci când cariile dentare au penetrat smalțul și dentina și ajung în pulpa dentară se produce ceea ce numim infecție pulpară sau pulpită. În lipsa tratamentului corespunzător, infecțiile pulpare ajung la țesutul de sub dinte, fapt care va produce inflamații acute, infecții, abcese dentare sau chiar infecția și resorbția progresivă a osului care susține dintele, fapt care echivalează cu pierderea dintelui.

Se recomandă tratamentul endodontic în cazul pulpitelor ireversibile și a complicațiilor acestora în țesutul periapical: parodontitele apicale acute sau parodontitele apicale cronice. În funcție de pregătirea și experiența medicului stomatolog endodont, tratamentul endodontic poate salva dintele de la extracție și previne complicațiile care ar putea apărea în țesuturile situate sub dinte. Un tratament endodontic corect va cuprinde:

  •  Îndepărtarea pulpei dentare atât din camera pulpară cât și de pe canalele radiculare;
  • Curățarea, dezinfecția și prepararea camerei pulpare și a canalelor radiculare cu ace endodontice specifice și soluții de irigare;
  • Opțional, dacă infecția pulpară este severă, se poate introduce o medicație specifică pe canalele radiculare pentru câteva săptămâni;
  • Sigilarea canalelor radiculare cu materiale de obturație specifice.

Dacă prezentați simptome specifice infecțiilor pulpare: durere acută și abces, programați acum o consultație la Junior&Family Dental Clinics.

Fără așteptat. Te simți mai bine.

Programează-te
acum pentru
consultație